До проблеми рівненських реліктів вже долучилися ((https://www.facebook.com/vasil.petrovich.yanitsky/posts/481177058743759?pnref=story)(загальноукраїнські ЗМІ та народні депутати України.))

Так сталося, що найстаріше дерево України росте на Рівне нщині . Вже 1350 років !!! Поки-що росте. Історія дуба князя Ігоря може закінчитися,бо за кількасот метрів від релікта Рокитнівські бурштинокопачі вже підкопуються в пошуках сонячного каменю, наносячи шкоду старезному велету. Дуб-ровесник знаменитої Пізанської вежі.

Він ріс тоді,коли цивілізація ацтеків та інків лише почала зароджуватися, в Китаї правила династія Юань, Столітня війна в Європі лише розпочиналася. Він ріс вже 200 років тоді коли у москалів появився перший цар(внук хана) і бачив як Московією керувала Золота Орда. Ситуація в самому Рівному-не набагато краща. Біля 400-літнього дуба,найстарішого дерева обласного центру, в парку ім.Шевченка, комунальники влаштували свій колодязь,котрий заважає корінню релікта.

А цей дуб ріс в часи Шекспіра, Сервантеса, Галілея, Рішельє, Медічі та тоді коли Петро Сагайдачний з козаками на чайках розгромив турецький флот і взяв Стамбул. Невже рівняни- славних прадідів великих правнуки погані,котрі дозволять знищити ТАКІ реліквії?