З потеплінням почастішали випадки загоряння сухої трави та рослинності на території Рівненської області. Це здебільшого пов’язано з тим, що громадяни області почали масово спалювати сухостій на своїх земляних та присадибних ділянках, не усвідомлюючи, які можуть бути наслідки від таких дій.

Так, 28 березня о 15:04 мобільно-оперативна група у складі працівників Рівне нського міськрайонного управління та прес-служби ГУ ДСНС під час проведення відповідного моніторингу виявила загоряння сухої трави поблизу автозаправної станції, що поблизу смт. Квасилів Рівне нського району.



pic

pic На місті рятувальники з’ясували, що вогонь по сухій рослинності наближається до території заправки. Існувала загроза поширення полум’я до місця розташування підземних резервуарів з пальним. Площа горіння становила близько 150 м. кв. Працівники ДСНС оперативно сповістили персонал автозаправки про небезпеку та організували за допомогою первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) ліквідацію горіння сухостою. Завдяки чітко організованій рятувальниками роботі вдалося не допустити подальшого поширення вогню на вибухопожежонебезпечний об’єкт та успішно ліквідувати загоряння сухої трави.



pic

Про це інформує ГУ ДСНС України у Рівне нській області