Правильно підібрані кольори, стильова єдність, увага до дрібниць - розбираємося, що саме робить атмосферу гармонійною і міняємо свою квартиру на краще.

1. Єдність стилю

Стилістична єдність - один з головних аспектів гармонійного інтер'єру. Підбирайте меблі і аксесуари, відштовхуючись від загальної концепції простору. Якщо сумніваєтеся у своїй здатності поєднувати кольори, розміри і фактури, відмовтеся від цієї затії і довіртеся професіоналам, звернувши погляди в бік меблів від одного виробника і текстилю, світильників, декору з однієї колекції.

2. Правильно підібрані кольори

Кольорове рішення інтер'єру - завжди індивідуальний момент. Одним комфортно в оточенні яскравих тонів, для інших кращим вибором стане нейтральна обстановка. Незалежно від уподобань, намагайтеся дотримуватися правил сполучуваності відтінків. І не забувайте, що чим більше виразну гаму ви підберете, тим більший шанс з часом від неї втомитися.

3. Різнорівневе освітлення

Атмосфера комфорту передбачає можливість використання різних сценаріїв освітлення. Крім загального світла, потрібно передбачити і локальний, а при необхідності - технічний, декоративний.

4. Функціональна кухня

Гармонійний інтер'єр немислимий без технологічної, функціональної кухні. Готувати на такій - одне задоволення! Грамотно облаштований простір повинен бути ергономічним, мати зручну робочу поверхню, продумане внутрішнє наповнення шаф і достатньо місць для зберігання.

5. Увага до дрібниць

Затишок складається з деталей. Фурнітура, посуд, рушники для кухні, аксесуари для ванної, придверний килимок та інші дрібниці можуть задати стиль всьому інтер'єру. Або, навпаки, зіпсувати враження, якщо залишити їх без уваги.

6. Продумане зберігання

Велика кількість громіздких шаф і захаращених стелажів ніяк не сприяє створенню атмосфери затишку. Продумані системи зберігання - те, що відрізняє гармонійний інтер'єр і допомагає впоратися з безладом. Виділивши місце для вбиральні, ви значно «розвантажите» обстановку. Заздалегідь передбачивши функціональне внутрішнє наповнення шафи-купе, зможете відмовитися від тумб і комодів. За допомогою меблів, виготовленої на замовлення за вашими розмірами, задієте з користю кожен сантиметр простору.

7. Індивідуальність

Гармонійний інтер'єр насамперед повинен бути індивідуальним і унікальним, відображати характер і спосіб життя власників квартири. Розставте фотографії, зробіть акцент на захоплення домочадців, знайдіть місце для міні-колекцій і штучок, з якими пов'язані приємні спогади. Уникайте «штампованих» елементів інтер'єру .