Небезпечна дорога до знань. Учні 14 школи, що у Басовому куті, щодня ризикують своїм життям йдучи на уроки, адже облаштувати безпечний перехід для залізниці - дуже дорого. Тим часом щоденна проблема безпеки на залізничних шляхах турбує тільки місцевих мешканців.

По залізничним рейкам, під шум гудків електричок учні 14 школи, що у Басовому куті, щодня поспішають на уроки. Долати такий небезпечний шлях уже давно звикли, адже питання про перехід 5 років "гастролює" з кабінету в кабінет. І це - не зважаючи на далеко не поодинокі смертельні випадки.

Пані Любов щодня проводжає своїх дітей до школи через залізничні колії. Каже, що відпускати дітей самих на заняття не ризикує.

Керівництво навчального закладу розповідає: щодня нагадують школярам про уважність на залізничному шляху. Освітній заклад відкрили ще 5 років тому, коли ж врешті-решт залізничники надумають облаштувати безпечний перехід - питання відкрите.

Говорити на камеру про облаштування перехду керівництво рівненської дирекції залізниці відмовилося, у телефонній розмові лише "переводять стрілки". Мовляв, необхідні папери подали до облради, тому облаштування переходу - тепер у руках чиновників. А поки батьки міркують: яка трагедія повинна трапитися з їхніми дітьми, аби на безпеку знайшлися кошти.