Лицедійство - не лише професія, а й поклик душі. Саме тому театральними майстрами стають і випускники факультетів мистецтва, і початківці, які не мають спеціальних дипломів. До Дня театру "Рівне 1" відвідав репетиції місцевого аматорського театру.

Театр починається з вішака, а тому актори-початківці ретельно дбають про костюми, у яких вони двічі на тиждень грають на сцені аматорського театру "Сонях". Коли йдеться про гардероб, на допомогу гукають Анну - одну з юних актрис. У "Соняху" дівчина грає ще змалку, тому вже має перелік улюблених ролей.

Художній керівник "Соняху" Олексій Титаренко розповідає: з іншими аматорськими театрами не конкурують, а навпаки товаришують, адже їх об'єднує спільна пристрасть. От тільки нарікає: найбільша проблема полягає в інформуванні глядача про те розмаїття вистав, що готують аматорські колективи.

Хоч театр і не носить титулу "академічний", проте актори "Соняху" не бояться братися за постановку шедеврів світової класики. Окрім цього є й казки для дітей, щоб привабити ще маленьких, проте потенційних любителів театру.

Художній керівник наголошує: хоч Рівне й маленьке місто, а спраглих до видовищ не бракує. Поціновувачі театру не лише дивляться спектаклі, а й приходять навчатися. Наймолодшим акторам лише по 7 років. Проте ні юний вік, ні відсутність диплому не стає перепоною у любові до театру.