На горищі будівлі знайшли факел та кілька бутлів з бензином. Спалахнуло на даху близько другої ночі, у приміщенні крім охоронця нікого не було. Вогонь не встиг наробити біди, бо загорання побачили в сусідньому кафе і викликали рятувальників. Офіси під місцем загорання теж вціліли. Хто і навіщо підпалив Народний дім розбираються правоохоронці.

Загорівся Народний дім у Рівному сьогодні вночі. О 1-40 вогонь наверху приміщення побачив охоронець сусіднього кафе. Викликав пожежників. Ті направили на вулицю Петлюри, 1 три автоцистерни, та пожежну автодрабину, бо горіло на даху 4-поверхового будинку.

Тож вже до півтретьої вогнеборці ліквідували загорання. Нині народний дім працює у звичному режимі. Старший охоронець будівлі, що належить міськраді, теж на місці. Каже уночі його підлеглий був усередині.

З даху Народного дому каже, знесли кілька бутлів з бензином. А на саму будівлю зловмисники потрапили через пожежну драбину, встановлену з іншої сторони приміщення.

Вже на самому даху видно, що згоріло на щастя небагато. Обгоріли балки, згоріла голубівня, а покрівля світиться дірками, бо вогонь пошкодив шифер. Ярослав Шевчук показує і саму дірку, якою ймовірно палії проникли на горище. Піднялись наверх драбиною.

Приміщення політсил та організацій, що під місцем загорання цілі. Їх не встиг пошкодити ні вогонь ні вода. У цих стінах кажуть, напевне, працювали дилетанти, бо таким чином спалити сам народний дім було б важко. Нині у міськраді, збирають усю інформацію про подію, ремонтувати народний дім швидше всього будуть самі орендарі.

Якраз через відсутність на першому поверсі світла у народному домі вже з рік не працюють камери відеоспостереження, які допомогли б встановити паліїв. Те, що приміщення палили немає сумнівів.

Зараз поліція займається встановленням осіб причетних до підпалу.