Об’єднані громади Рівненщини поступово набирають обертів, ставлять амбітні цілі, і рухаються вперед. Така практика вже зацікавила окремі райони області, які вагаються у своїх рішеннях щодо об’єднання.

Голова Демидівської районної ради Сергій Радченко висловив свою стурбованість у питанні децентралізації консультантам офісу реформ.

Демидівський район ще минулоріч почав роботу у напрямку об’єднання. Згідно перспективного плану до громади мав увійти увесь Демидівський район та Пляшівська сільська рада, адже знаходиться зовсім поруч. Населення району складає усього 14700 осіб, це 12 сільських рад, до найвіддаленішого села від райцентру не більше 20 км. Тому таке бачення громади було прийнятним. Однак нині п’ять сільських рад побоюються об’єднання, і відповідні рішення не приймають. А це, каже Сергій Радченко, гальмує подальше створення громади. Адже чим більша громада тим вона потужніша, і має більше шансів бути успішною. Та й усі державні субвенції розраховуються на кількість населення. Демидівський район сам себе забезпечити у повній мірі не може, тому потрібно триматися купи – впевнені консультанти.

Після перемовин, вирішили працювати з тими сільськими радами, які хочуть змін, інші ж лишаться сам на сам. Тож депутати готуватимуть рішення на утворення громади у складі семи сільських рад, аби швидше мати можливість на прийняття власних рішень, та подальшого розвитку.

Повідомляє Офіс реформ у Рівне нській області, АМУ.