У краєзнавчому музеї запахло солодом і хмелем. А все тому, що рівненське пиво - культове для історії міста. Старовинні кухлики, пляшки та все, що пов'язане з історією рівненського пивзаводу, увійшло до експозиції музею. Про хмільну легенду міста - далі у сюжеті.

Скляні пляшки з іноземними написами, дерев'яна бочка з металевим клеймом, старовинна вивіска, скринька для дріжджів - усі ці музейні експонати відкривають таємниці найстарішого пивоварного підприємства Рівне нщини. Ними поділився з музейниками рівнянин Олександр Литвинчук. Відомий колекціонер антикваріату впевнений: пивоварна експозиція має усі шанси стати туристичною "фішкою" міста.

Пані Галина, завідувач музею, стверджує: рівненський пивзавод, якому виповнилося 170 років, - це бренд, а наше місто впізнаване саме завдяки славі хмільного напою. Всупереч усім історичним колізіям, радянській націоналізації та розрусі у 90-тих - пивний завод не лише працював, а залишався успішним.

Музейники стверджують: історія Рівного та його мешканців наскрізь переплетена з підприємством "Рівень". Корінний мешканець пан Ігор, ностальгуючи за юнацькими роками, намагається пригадати смак "Жигулівського". Стверджує: назви змінювалися, а пиво лишалося найкращим.

Нині це лише експозиція, та музейники сподіваються: колекція пам'яток легендарної пивоварні, що колись носила назву "Бергшлос", стане основою повноцінного музею та принадою не лише для рівнян.