Минулого тижня служба безпеки України спіймала на гарячому поліцейського-кришувальника. Але той - зник в невідомому напрямку, повідомивши, що він - на лікарняному. Вчора служба безпеки спільно з прокуратурою провела спецоперацію на Поліссі. В кайданках опинився командир підрозділу прикордонників, та підполковник СБУ. Оперативники вилучили гроші, бурштин, мотопомпи і встановили причетність до організованої групи ще 20-х. Бурштинова корупція - спеціальний репортаж Дмитра Леонтіюка.

Півсотні бійців СБУшних спецпідрозділів з сусідніх областей, Майже стільки ж прокурорів в умовах цілковитої таємності вчора затримали командира прикордонників та підполковника СБУ. Спецоперацію проводили в Зарічненському районі. Цьому передувало два місяці негласних слідчих дій і навіть робота оперативників під прикриттям в налагодженій схемі.

У ході затримань та обшуків було вилучено бурштин, мотопомпи, гроші та документи з чорною бухгалтерією. Корумпований прикордонник навіть спалити докази в грубці намагався.

Напередодні оперативники на гарячому зловили керівника Сарненської поліції. Мовляв його підлеглі на гарячому спіймали копачів. І викликали підмогу. Далі - події розгорнулись немов у кіно.

Та біда в тому, що попри чини та посади осіб, про виявлені злочини яких на перебій звітуються правоохоронці, всі підозрювані - це навіть не середня ланка у схемах перевірених роками. З "програмою", "кришою" та "білетами".

Адже попри гучні заяви Гаранта підкріплені видимістю роботи правоохоронців корупційні схеми працюють, як і працювали. По-старому. А Полісся з дня - в день тисячі людей перетворюють на пустелю з місячними пейзажами.