Медики Рівненського військового госпіталю піклуються про здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України як на передовій, так і у тилу.

За словами начальника цієї медичної установи полковника медичної служби Олексія Кльонова, робота з надання кваліфікованої медичної допомоги проводиться за двома напрямками – в зоні проведення бойових дій та після повернення бійців до своїх домівок, у пунктах постійної дислокації військових частин.

«На території Донецької та Луганської областей, від нашого військово-медичного закладу постійно працюють виїзні лікарсько-сестринські бригади. Сьогодні в найгарячіших населених пунктах зони АТО виконують обов’язки п’ять військово-медичних працівників з Рівного. За час збройного протистояння це вже десята група військових лікарів з нашого госпіталю. До цієї роботи залучаються найбільш підготовлені військові медики», — зазначив Олексій Кльонов.

Водночас рівненські військові лікарі надають медичну допомогу військовослужбовцям у військовому госпіталі. Зокрема, упродовж бойових дій на Сході у медзакладі пройшли стаціонарне лікування майже 10 тисяч осіб. Серед них, окрім учасників АТО, лікуються строковики, контрактники, офіцери, старшини та солдати, а також запасники, члени їх родин та цивільні особи.

Загалом у Рівне нському військовому госпіталі за два роки збройного протистояння медичну допомогу отримали близько 2,5 тисяч осіб, які брали участь в АТО. Серед них 15 відсотків – військовослужбовці, які отримали поранення, 14 % – після травмування, а 71% бійців – отримали захворювання різної складності, пов’язані із виконанням бойових завдань.

Як зазначив підполковник Віктор Шубец із Регіонального медіа-центру МО України, серед медичного персоналу госпіталю працюють провідні військові хірурги. У тому числі провідні хірурги полковник медичної служби Микола Гейник та підполковник медичної служби Тарас Скрига.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.

pic

pic