Рівненські школи вчать економити. В обласному центрі активно пропагують ідеї енергозбереження, особливий акцент роблять на навчальні заклади. Адже саме тут, свідчить статистика, часто енергія використовується намарно - освітлює широкі коридори затратними лампами, гріє шафи чи взагалі вулицю. Як можуть економити у школах без шкоди для навчального процесу і здоров'я дітей та вчителів - далі у сюжеті.

Людмила Чепко вже більше року працює заступником директора з господарської частини у навчально-виховному комплексі "Колегіум" м Рівне . Розповідає, за цей нетривалий час вже встигла оцінити усі "за" і "проти" чіткого обліку енергії.

Аби правильно та розумно економити у навчальних закладах, львівський експерт з енергоефективності Дмитро Марусич радить запровадити термомодернізацію. Тобто, впроваджувати комплексні заходи, які пов'язані зі зменшенням споживання будь-яких видів енергетичних ресурсів.

Експерт наголошує, головне у енергозбереженні - отримати найбільшу користь за оптимальну суму коштів. Розповідає, навчальні заклади Рівного нічим не відрізняються від інших шкіл країни, адже багато з них побудовані за типовими проектами.

Людмила Чепко каже, у колегіумі економлять. Приміром, старі вікна вже замінили на нові. Та це далеко не всі плани, які керівництво хоче втілити в життя.

Експерти з енергоефективності переконані: дитячі садочки, школи та інші бюджетні заклади потребують модернізації, так як вартість енергоносіїв з кожним днем лише зростає. А витрачати бюджетні кошти на обігрів вулиць - це щонайменше недоцільно.