Жителі села Нова Українка забили на сполох. Вони дізнались, що школу у їхньому селі ніби то мають закрити. Та чому це зроблять - ніхто не пояснив. Стурбовані жителі звернулись до журналістів Rivne1.tv, щоб зрештою з'ясувати - що буде з навчальним закладом.

Жителька села Нова Українка - Анна розповіла, що конкретної інформації щодо майбутнього їхньої школи батькам учнів ніхто не надав.: "22 лютого, я дізналась від сторонніх людей новину про закриття Новоукраїнської загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів, яка знаходиться у нас в селі. Ми не хочемо, щоб школу закрили, так як дітям потрібно їхати три кілометри до Котівської початкової школи".

Голова відділу освіти Рівне нської районної державної адміністрації Олександр Набочук прокоментував: "Новоукраїнська школа, села Нової Українки, поділена на дві групи: початкова школа та група садочку для дошкільнят. Об'єднанням громадського руху села Нової Українки, були підведені висновки, що школа у Новій Українці малобюджетна та практично не заповнена, де у початкових класах навчається до 6-7-ми учнів. Отож, було прийнято рішення для реорганізації та оптимізування школи".

За планом оптимізації, діти з Нової України будуть навчатись у сусідньому селі. Директор Котівської ЗОШ І-ІІІ ступенів - Оксана Мазур, пояснила: "Учнів початкових класів переведуть у Котівську школу, а садочок другої групи розширять, створивши групу для дошкільнят".

Заспокоює батьків директор Новоукраїнської загальноосвітньої школи - Оксана Марчук. Вона зауважила: "В обов'язковому порядку дітей до школи буде завозити автобус, вже наданий Котівською школою, та після уроків розвозити по домівках. Нашу школу не закриють, а оптимізують на нову, де у другі групі буде наведений лад у приміщеннях, для подальшої праці з дітьми дошкільного віку".