Школярі Рівненщини відновлюють ліси та закладають парки. До весняної акції вже долучилися наймолодші. Зокрема, вихованці шкільного лісництва, що діє на території Володимирецького та Сарненського районів, висадили дерева у шкільному лісництві, що в заповідному урочищі «Тріщава».

Як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, це заповідне урочище здавна користується популярністю серед місцевого населення. Цього року вирішили на місці суцільної санітарної рубки закласти парк з рослин-інтродуцентів, тобто переселення окремих видів, ценозів і видопопуляцій за межі природного чи культурного ареалу.

За словами лісничого Костянтинівського лісництва Олега Зарви, у Міжнародний день лісу тут висадили 5 видів сосни, 3 види ялини, 2 види ялиці, птелею, клен та липу. Він сподівається, що за п'ять років молодий парк вже матиме належний вигляд.

Учні шкіл з сіл Городець, Довге та Костянтинівка, де діє шкільне лісництво, в заповідному урочищі «Тріщава» брали участь в озелененні території, закладці парку та посадці лісу. Під час кампанії в області проводитимуть заходи, спрямовані на збереження зелених насаджень.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської ОДА