Працівника комунального навчального закладу Рівненської обласної ради, який зі службового кабінету розповсюджував дитячу порнографію в мережі Інтернет звільнили з посади. Наразі підозрюваний очікує вирок суду.

У грудні минулоріч співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України встановили ряд фактів поширення дитячої порнографії в мережі Інтернет із використанням відповідного програмно-апаратного комплексу. Завантаження відеофайлів зі сценами дитячої порнографії відбувалось з персонального комп’ютера, розташованого в одному з кабінетів комунального навчального закладу Рівне нської обласної ради.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру) Кримінального кодексу України.

— Правоохоронці під час проведення санкціонованого обшуку в навчальному закладі вилучили три одиниці комп’ютерної техніки, електронні носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність працівника закладу освіти, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції ДКП НП України Олег Лепеха. — Чоловік свою вину визнав повністю, про що було укладено відповідну угоду. Кримінальне провадження із обвинувальним актом слідчі скерували до Рівне нського міського суду.

Проведені судові експертизи в сфері мистецтвознавства підтвердили наявність сцен порнографічного характеру у відеоматеріалах, які розповсюджувалися в мережі Інтернет.

Чоловіка з роботи звільнили. Крім того, йому загрожує і кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic