У Сполучених Штатах Америки в одній з клінік Коннектикуту помер майданівець, самооборонівець, доброволець з «Айдару» Роман Луцюк з Луцька.

Після Майдану Роман пішов захищати Україну на Донбас. У липні отримав поранення у руку, але достроково повернувся на передову до складу «Айдару», в якому мав позивний «Лисий». У листопаді цього ж року Луцюк отримав важке поранення у живіт у Щасті на Луганщині. Щоб врятувати військового, йому у польових умовах влили кров іншої групи, ніж була потрібна, що ускладнило подальше лікування.

За перші дві місяці після цього лучанин переніс шість операції у київському військовому госпіталі. Йому видалили частину тонкої і товстої кишок. Але роботу кишківника та шлунка запустити українським медикам так і не вдалося. Тож чоловіка доправили на лікування до США. У січні 2015 пораненого лучанина транспортували таки до Америки. Тут йому зробили ще багато операцій, але Роман не одужував. Далася взнаки влита раніше кров іншої групи. На жаль, серце волинянина перестало битися.

Знайомі пам’ятають його як хорошу людину та справжнього патріота.

У Романа Луцюка залишилася дружина Тетяна та двоє дочок.

Джерело: Вісник

pic