Дорослі, які бавляться ляльками, зробили це своєю професією. Традиційно, 21 березня в Україні відзначають Міжнародний день лялькаря. Напередодні свята Перший місцевий поспілкувався з одним із акторів Рівненського театру ляльок, аби дізнатися як воно - оживляти ляльок на сцені театру.

Євген Шевчук вже вісім років працює у Рівне нському театрі ляльок. За весь час своєї роботи він оживив чимало казкових персонажів. Нині ж актор готується до прем'єри нової вистави. Перед юними глядачами Євген Шевчук постане у ролі злого Бармалія.

Актор пригадує: коли вирішив піти до театрального, батьки думали, що син жартує і не сприймали його рішення всерйоз. Нині Євген зізнається: робота у театрі приносить неабияке задоволення.

Євген Шевчук розповідає, налаштовуватися на персонажів різних характерів не важко. Все залежить від акторської практики. На сцені йому більш до вподоби озвучувати позитивних персонажів.

До професійного свята актори Рівне нського театру ляльок презентували нову виставу "Бармалій". Її поставили гості з Києва режисер Марина Назаренко та художник Ольга Філончук.

Режисер театру ляльок Марина Назаренко, розповідає, працювати із акторами Рівне нського театру ляльок - одне задоволення. Зізнається: це був більш відпочинок, аніж робота.

Перед кожним виходом на сцену актори хвилюються, попри те, що вважають свою роботу справжнім задоволенням. А ще більше насолоди, кажуть, приносять дитячі оплески, коли лялька у руках оживає.