Якщо ви вирішили відсвяткувати весілля, як то кажуть «по повній програмі», без послуг тамади вам не обійтися. Сукня, обручки, весільний кортеж, оздоблення зали - це справа смаку двох закоханих, але тамада - це людина, який має догодити всім: молодятам, їхнім батькам і всім гостям. Вибір тамади - це серйозна справа. Тому, аби не помилитися у виборі ведучого вашого весілля, потрібно чітко знати, що ви хочете. І дотримуватись кількох правил.

Перше, що необхідно зробити при виборі - зібрати якнайбільше відгуків про тамаду. Прислухайтеся до думок своїх знайомих, пошукайте на весільних порталах, не соромтеся запитувати користувачів інтернету, спілкуючись на місцевих форумах. Таким чином, ви оберете найкращий варіант.



pic

2. Обов'язково зустріньтесь з вашим потенційним тамадою особисто. Поспілкуйтеся з ним, оцініть його зовнішній вигляд, манеру розмовляти і спілкуватися. Якщовас щось не влаштує - не чекайте, що на весіллі він буде вести себе по-іншому.

3. Запросіть тамаду показати вам відео з попередніх заходів. Чим більше записів ви зможете переглянути, тим краще. Ви зможете дізнаєтеся, чи ця людина вміє підлаштовуватися під різну публіку, наскільки різноманітні його програми.

4. Також, для впевненості в його професійності, перегляньте його сценарії та обговоріть можливість їх виправлення.

5. Ще одна причина, по якій потрібно дивитися відео - гарантія професійної роботи. Вам можуть показувати фотографії, розповідати про величезну кількість вдячних подружжя і їх гостей. Але тільки відеозапису зможуть вам це підтвердити.

6. Обов'язково висловіть тамаді своє бачення весілля, смаки і переваги гостей на святі. Якщо вам не подобаються конкурси та жарти з еротичним підтекстом – попередьте про це тамаду заздалегідь.



pic

7. Дізнайтеся про про наявність власної апаратури і ді-джея. Якщо він працює в поодинці, і ді-джея ви вибираєте самостійно, необхідно їх познайомити між собою, щоб уникнути можливих непорозумінь на вашому святі.

8. Тамада обов'язково повинен надати вам список товарів, необхідних для конкурсів. Проте, ви самі вибираєте, хто буде це купувати. Найчастіше, подібними речами займається сам тамада.

9. Деякою гарантією роботи тамади є ваш аванс. При цьому, чітко обговоріть час роботи тамади та ді-джея, якщо вони працюють у парі. Остаточна оплата послуг повинна бути проведена тільки після того, як вони відпрацюють свою програму. 10. Проясніть ситуацію з поведінкою вашого розпорядника за столом. Якщо ви проти того, аби він вживав алкоголь – скажіть про це тамаді заздалегідь.

Пам’ятайте, весільний настрій залежить не тільки від тамади та гостей, а в першу чергу від вас самих. Тому налаштуйтеся на позитивний лад та насолоджуйтесь своїм святом.