Протокол про наміри щодо співпраці підписали ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський та голова правління рівненської ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук.

Співпраця навчального закладу та громадської організації полягатиме у спільному створенні унікального для Рівного місця – «відкритого офісу», місця, де концентруватимуться унікальні інноваційні ідеї, проходитимуть конференції та майстер-класи різних громадських інституцій, відбуватиметься взаємодія бізнесу, який готовий давати гроші, та людей, які готові генерувати унікальні ідеї.

Проект створення подібного закладу був одним з перших у діяльності Платформи взаємодій «Простір» - активісти унікальної рівненської організації шукали не лише офіс для своєї роботи, а й місце для об’єднання однодумців – людей, яким цікаві зміни у рідному місті. Одним з перших партнерів проекту став саме НУВГП, який запропонував як «відкритий офіс» використовувати саме одну з його просторих аудиторій. За задумом ініціаторів, це має бути паралельно і коворкінг-центр для громадських діячів, і конференц-зал, і лекторій. Зустрічі, метою яких є обговорення та реалізації новаторських ідей у сферах підприємництва, соціальної активності, культури, освіти, спорту, сучасних технологій, урбаністики мають відбуватись щотижня. Реалізувати проект активісти «Простору» планують за спільні гроші або ж матеріальні ресурси меценатів, активних рівнян, самих членів «Простору». Символічним вони вважають і те, що приміщення для проекту надав саме освітній заклад.

- Університети завжди були в авангарді розвитку суспільства, адже вони сприяють розвитку науки, - говорить Олександр Ковальчук. – І дуже важливо і символічно, що проект, який базується на ідеї розвитку громади міста, є частиною відомого і досить прогресивного нині навчального закладу.

Водночас, ректор НУВГП Віктор Мошинський відзначає, що збувається його давня мрія:

- Я завжди мріяв, що в стінах університету було таке місце, яке генеруватиме новаторські, прогресивні ідеї. І що університет – активний учасник цього проекту, думаю, нашим студентам це буде досить цікаво. І, що важливо, це вже не просто слова, а конкретні дії.

Про це повідомляє Платформа взаємодій «Простір» на своїй сторінці у Фейсбук.