Нелегальний видобуток бурштину на поліссі повільно, але впевнено перетворює мальовничі краєвиди на місячні пейзажі. За сонячний камінь ллється людська кров. Місцева влада просить ввести нацгвардію, а старателі - і далі працюють. Здебільшого - за щедро оплаченої, мовчазної згоди місцевих правоохоронців. Дмитро Леонтіюк повернувся з поліського відрядження з резонансними експериментами та ексклюзивними кадрами. Далі -дивіться анонс серії спеціальних репортажів з полісся, які вже стали на стільки резонансними, що лише про частину з них вже говорять з трибуни верховної ради України.

Але на цей виклик поліція так і не приїхала. Вже наступного дня ми дізнались про те, що група швидкого реагування таки виїжджала, однак не помітила ані двох десятків мотопомп, ані екскаватора. А про цей експеримент заговорили з трибуни парламенту.

А доки під куполом парламенту тривають дискусії політиків - активісти Автомайдану показали з висоти пташиного польоту масштаби екологічного лиха та бурштинової лихоманки.

В медійний простір потрапило звернення голови Рівне нської облдержадміністрації до міністра внутрішніх справ з проханням навести лад на поліссі. Силою. Місцеві ініціативу м'яко кажучи - не привітали.

Чи переростуть холодні бурштинові війни в реальні бойові дії, чи здолають копачів силою та кому насправді вигідні бурштинові розбірки - в ефірі першого місцевого вже наступного тижня.