Для реформування української армії з доходів рівнян з початку року сплачено 13,5 мільйонів гривень військового збору. Зокрема, уже у березні на потреби національного війська від платників Рівного надійшло 3,4 мільйона гривень цього платежу.

Враховуючи, що переважна більшість податкових агентів, яких закон зобов’язує нараховувати і сплачувати військовий збір, є сумлінними, то показники надходження військового збору стабільні і прогнозовані. За січень-лютий поточного року державна скарбниця отримала 10,1 млн. грн. військового збору, що на 24,8 % або на 2 млн. грн. більше доведеного завдання.

Тим часом, як свідчить практика, стан надходження військового збору значно мірою залежить ще й від поінформованості податкових агентів. Отож, ДПІ у м. Рівному нагадує суб’єктам господарювання та громадянам про перелік доходів, з яких стягується військовий збір.

Зокрема, об’єктом оподаткування військовим збором резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, доходи з джерела їх походженні в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання) та іноземні доходи – доходи (прибуток) отримані з джерел за межами України.

Перелік доходів, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, визначено статтею 164 Податкового кодексу. Ставка збору становить 1,5 відсотка.

Разом з тим, від оподаткування збором звільняються доходи, що згідно з розділом IV Податкового кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою).