Нещодавно в українців розпочався Великий піст. Тобто протягом 40 днів ми маємо духовно і фізично очищати своє тіло. Та чи варто дотримуватись посту студентам і виключати зі свого раціону корисні продукти? Відповідь дізнавайтесь у статті.

З 14 березня до 30 квітня християни дотримуються посту, який вважається найсуворішим. Проте постити – це не означає «сісти на дієту» та нічого не їсти, зовсім ні. Віряни мають очистити себе духовно, а обмеження раціону харчування сприятиме зверненню уваги на внутрішні проблеми,протиріччя.

У цей період з харчування виключають вживання м’яса, яєць, молока та риби (дозволяється на окремі свята).

Не тримати піст можуть вагітні, жінки, що годують грудьми, діти та підлітки, літні люди з хронічними захворюваннями і з захворюваннями органів травлення, люди з цукровим діабетом, з порушеною функцією щитовидної залоз та ті, хто зайнятий важкою фізичною працею.

Що ж робити студентам, які не потрапляють ні в одну з вище сказаних категорій?

Якщо забрати зі свого раціону рибу, що містить велику кількість корисного для мозку фосфору, який додає ясність розуму, чи навіть курячу грудку, яка благотворно впливає на нервову систему та покращує пам'ять - це може призвести до спаду активності студента.

Тому для нас, любі студенти, церква робить поступки. Ми можемо не дотримуватись посту, але варто постити духовно і молотися.

Та для тих, хто все-таки хоче очищуватись не лише духовно, є порада, які продукти можна вживати для стимулювання мозкової активності. До них належать: горіхи, насіння та чорниці.

Тому, студенти, якщо у вас не виникає катарсис тіла, то очищуйте душу.