Група військовослужбовців Центральної артилерійської бази озброєння ЗСУ повернулась із зони проведення АТО.

За два тижні роботи ремонтники відновили 23 одиниці 152-мм гармат Д-20 для однієї із артилерійських бригад на Донеччині.



pic

Як зазначив старший групи військової частини майор Олександр Сампір, в зоні проведення АТО набагато важче ремонтувати озброєння ніж вдома, в стаціонарному цеху артилерійської бази. Тут давалася в знаки і небезпека нападів диверсійно-розвідувальних груп противника, і фізична втома. Працювати їм доводилося по 10 годин на добу, без вихідних.

pic

«Ми старалися, бо розуміли, що результатом нашої роботи стане підвищення боєздатності підрозділу, який стоїть на обороні значної частини фронту, — розповів майор Олександр Сампір. — У 2015 році для допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України у відновленні озброєння на схід України відряджалися десять виїзних бригад військових ремонтників».

pic

Окрім надання допомоги в ремонті на передових рубежах, спеціалісти Центральної артилерійської бази озброєння Збройних Сил України постійно проводять ремонтні роботи тих частин і механізмів, які неможливо полагодити в зоні АТО. Тільки протягом 2016 року на Рівне нщині відновлено більше 100 одиниць озброєння: гармати Д-30, Д-20, МТ-12, зенітно-кулеметні установки ЗПУ-2, великокаліберні кулемети КПВТ, тощо.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.

pic

pic