Реформи дістались і сфери освіти. На Рівненщині починають створювати так звані опорні школи. За концепцією Міністерства освіти і науки України, школи з малою кількістю учнів пропонують реорганізувати. Нещодавно про це дізнались і жителі села Голишів, Рівненського району. Люди впевнені, за реформою їхньої школи стоїть її повне закриття. А дітям доведеться долати 10-кілометрову відстань до школи в іншому селі. Тому налаштовані стати на захист своєї альма-матер. Що буде з Голишівською ЗОШ - дізнавались наші журналісти.

Зараз у Голишівській загальноосвітній школі навчаються 83 учні. Звістка про закриття школи нажахала мало не всіх жителів села Голишів, що у Рівне нському районі. Оксана Коротка - матір п'ятьох дітей. Двоє з них - школярі. Крім цього, вона доглядає брата з особливими потребами. В першу чергу Оксана хвилюється за безпеку своїх дітей, тому не хоче відпускати їх до школи у сусідній Зорі.

Минулого тижня керівництво школи отримало лист від Міністерства освіти, у якому йшлося про те, що Голишівську школу хочуть зробити філією Зорянського НВК. Відповідно, школа втратить юридичний статус. У селі залишиться лише початкова школа. Таке рішення не задовільняє педагогічний колектив.

Та допустити таку реформу школи місцеві жителі не хочуть. Мовляв, Голишів розростається та омолоджується, тому немає сенсу фактично закривати школу. Своє невдоволення голишівці висловили представникам районної влади та відділу освіти.

Начальник відділу освіти пояснив жителям Голишева, що нині на Рівне нщині почали створення опорних шкіл. На їх створення обіцяють витратити 8 мільйонів 200 тисяч гривень. Але такі школи створюватимуть з ініціативи громади села, насильно цього робити не будуть.

Думку громади вислухали і пообіцяли озвучити на сесії районної ради. На місці відразу ж написали та підписали резолюцію, в якій зазначили - громада села, від малого до великого, проти реорганізації школи.