За попередньою інформацією, сусіди зазіхнули на паї єльненців, де ті мили каміння. І приїхали до них, щоб закріпити свої права, втім закінчилось все стріляниною. Щонайменше четверо чоловік звернулись за допомогою до медиків, але постраждалих більше. Адже в сутичці брало участь до сотні чоловік із села Рокитного і три десятки з Єльного. Правоохоронці вбачають у цьому інциденті хуліганство.

Стрілянина розпочалась посеред вулиці Єльного. Сюди із сусіднього села Рокитне, за інформацією правоохоронців, прибуло кілька десятків чоловіків. Приїхали на автомобілях і не з порожніми руками - озброєні гумовими кийками, палицями, мали і зброю. Тут і перестрілись з місцевими. Хоч їхали, кажуть люди, на розмову – зразу без розбору почали гамселити місцевих.

Поранених в результаті виявилось чимало. Втім, лише чотирьох оглядали медиків. Двох чоловіків - 46-річного та 56-річного жителів Єльного із кульовим пораненням з травматичної зброї доставили до районної лікарні.

У Єльному люди не на жарт перелякались. Адже під час конфлікту чоловіки з автоматами попрямували до місцевої школи.

В мирний для Полісся час стрілянина стала методом поділу території видобутку бурштину що між селами.

Допомогти розібратися з усіма обставинами цього конфлікту правоохоронцям місцеві не хочуть. Тут відкрили кримінальне провадження за вчиненя хуліганства. На місці, окрім «ВАЗу» та «Mitsubisi Pajero» без номерних знаків, поліцейські вилучили і автомат.

Осіб, причетних до інциденту, поки встановлюють. Вже відомо одне, що конфлікт не вичерпаний. Єльненці готові зустрічати сусідів і боронитись.

Очевидно, що подібні спалахи гніву виникатимуть доти, доки вибодуьок бурштину не перейде в законне русло. Бо доки мовчить закон, або ж його взагалі не існує, доти говорить зброя.