Залежно від темпераменту дитини, від її фізичного і емоційного стану вередує вона по-різному: плаче або ж у гніві верещить, кричить, кусається, жбурляє все, що потрапить під руку. У цій статті ми розповімо про те, як боротися з такою поведінко.

1. Перше правило, яке повинні пам'ятати батьки: потрібно постаратися чітко зрозуміти причину дитячого гніву. Іноді вона справді виправдана.

2. Якщо «сцена» істерики тільки починається, треба постаратися відволікти дитину. Зображуйте здивування, говоріть щось, головне, щоб ваше чадо перенесло вектор своєї уваги.

3. Якщо не вдалося відвернути увагу дитини, спробуйте на якийсь час залишити її у спокої, не звертати на неї уваги. Завзяті крикуни зазвичай дуже люблять поскандалити саме на публіку і досить швидко затихають, якщо ніхто не звертає на них увагу.

4. Психологи радять: виберіть правильну тактику поведінки і дотримуйтеся її, починаючи з перших капризів вашого немовляти. Таким чином, ви хоч трохи застрахуєтеся від неприємних сцен у майбутньому.

5. Звертайте увагу на свій емоційний стан. Нервозність батьків швидко передається і дитині, тільки вона, на відміну від дорослих, не вміє довго стримувати емоції, їй найпростіше влаштувати сцену.

6. Ніколи не шантажуйте дітей. Не можна стверджувати: «Якщо ти зараз не замовкнеш, я не буду тебе любити...», або: «Якщо будеш мене доводити, я тебе залишу прямо тут ...».

Батькам необхідно знайти золоту середину між тим, щоб заберепечити для дитини повний комфорт, а з іншої - навчити її досягати того, що їй дійсно потрібне без капризів.