Про святкування Дня Незалежності та Дня міста, а також про переспективи розвитку Рівного у програмі "На часі" розповів заступник міського голови Сергій Васильчук.

Ведучий — Віталій Голубєв.

В: За кілька днів День Незалежності, відразу ж за тиждень День Міста, з чим Рівне підходить до цих свят?

С.В.: Перш за все, хочу привітати всіх рівнян з наступаючими святами. Ми досить ретельно до цих свят готувались, адже вперше за багато років відзначатимемо без міського голови Віктора Чайки. Тому на нас подвійна відповідальність.

В: Зараз хотів би поговорити про буденні справи. Останнім часом чимало роботи проводиться міською владою у впораядкуванні ринків. Які перші результати такої роботи?

С.В.: Ця робота проводилась не лише останнім часом, а завжди. На жаль, зараз стихійна торгівля стала справжнім безладом у місті. Тому, з допомогою контролюючих органів ми наведемо лад на ринках. Для цього всі передумови. У нас є вільних 160 робочих місця. Але на жаль люди хочуть торгувати лише на вулиці Базарна. Нещодавно вони захотіли торгувати на вулиці Тараса Шевченка. Якщо ДАІ, пожежники та медики не будуть проти — міська влада дозволить. Разом з тим, ми закликалисанепідеміологів ретельніше перевіряти продукти на ринках.

В: Не озброєним оком видно, що останніми днями ведеться ремонт доріг міста. Що вже зроблено і що плануєте ще зробити у цьому напрямку?

С.В.: Завдяки наповнення міського бюджету у нас є можливість ремонтувати і розширювати міські дороги. Капітальний ремонт доріг вже виконано на майже десяти вулицях. На цьому зупинятися не збираємось. Крім цього, аби рівненські вулиці не були тісними для автомобілів, розробляється проект розширення меж міста. Ним передбачено будівництво нових об'їзних доріг, які зможуть розвантажити міські вулиці.