Упродовж березня в Україні триває місячник добровільної здачі зброї. У п’яти тисяч 511 рівнян на сьогодні зареєстрована вогнепальна зброї. В особистому користуванні вони мають п’ять тисяч 882 одиниці гладкоствольної зброї, 1493 — нарізної, 94 — комбінованої, 29 — нагородної.

Крім того, на обліку дозвільної системи Рівне нського відділу поліції перебуває 841 власник газового пістолета, 1737 — пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, а також 83 — холодної зброї. Із початком місячника у Рівному шестеро жителів обласного центру добровільно здали 21 одиницю зброї, серед яких: мисливська гладкоствольна рушниця ІЖ 54, мисливська гладкоствольна рушниця ІЖ 58, травматичний пістолет АЕ-790G1, газові пістолети ПГШ 790 тощо.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.



pic

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін, які добровільно здадуть до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.



pic

Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись в службу дозвільної системи Рівне нського ВП за адресою: вул. Пушкіна, 4, каб.21. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.