В Україні розпочався піст перед Великоднем. Він вважається найсуворішим і головним з усіх у православному житті. Тривалість цього поста досить велика: цілих сім тижнів. Що дозволено їсти у передвеликодній піст, та кому медичні фахівці категорично забороняють утримуватися від нього - далі у сюжеті.

Сьогодні на обід у Марії Себестьянович пісний суп з салатом. Вже чотири роки жінка дотримується посту. Розповідає, до правильного та здорового харчування вона вже звикла.

Марія переконує: дотримання посту - це не лише відмова від "важкої іжі", але й обмеження себе в розвагах та необдуманих вчинках.

Отець Микола розповідає, що православна церква має чотири великих пости. Проте, Великодній вважається постом найвищої строгості.

Лікар-гастроентеролог Наталія Шумлянська вважає, що постити чи не постити має вирішити кожен із нас самостійно. Проте запевняє: перенести Великий піст може лише абсолютно здорова людина.

Медик стверджує: у людей, які постять, не повинно виникати відчуття голоду. Із раціону не рекомендує повністю виключати молочні продукти та яйця, адже переконує, таким чином людський організм отримуватиме вітаміни. Якщо ж все таки вирішили дотримуватися посту, то лікарі радять відмовитися від таких продуктів:

Ті ж хто постить вже не вперше переконують: найскладніше відмовитися від поганих думок, а не від якгось продукту. Тому перед початком посту треба морально підготуватися.