48 депутатів обласної ради підтримали рішення «Про реформування друкованого засобу масової інформації газети та редакції «Вісті Рівненщини». Як повідомив голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк, в першому етапі реформування комунальної преси на Рівненщині беруть участь усі комунальні видання.

Головний редактор Василь Бурченя стверджує, що газета «Вісті Рівне нщини» збереже свою назву, цільове призначення, мову видання і тематичну спрямованість. З редакцією строком не менше 15 років буде укладено договір оренди приміщення, в якому розташована редакція газети.

Крім того, Рівне нська обласна рада після реформування газети укладе з редакцією «Вістей Рівне нщини» договір на висвітлення діяльності відповідно до чинного законодавства України.

Редакції, що вирішили долучитись до першого етапу реформування, повинні зробити це до 31 березня 2016 року та повідомити про своє рішення Держкомтелерадіо. Не пізніше 1 липня Кабінет Міністрів України має видати відповідну постанову. Очікується, що редакціям, які увійшли до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, буде надаватися державна підтримка.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, який передбачає, що органи влади та місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації. Закон дає комунальним виданням три роки на реформування і містить пункт про державну підтримку реформованих друкованих ЗМІ.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської облради