11 березня Рівненська обласна рада звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо здійснення невідкладних заходів з боку України по звільненню Надії Савченко.

Обласні обранці підтримали проект рішення, запропонований фракцією політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» в обласній раді.

Звернення

депутатів Рівне нської обласної ради до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. щодо здійснення невідкладних заходів з боку України по звільненню Надії Савченко

Народний депутат України, представник нашої Батьківщини в Європарламенті, Герой України Надія Савченко вже два роки як знаходиться у полоні та незаконно вивезена на територію Росії.

Викрадена спецслужбами країни-агресора, кинута за грати, піддана моральним та фізичним тортурам, вона не припиняє боротьби.

Морально стійка і незламна, вона кладе на вівтар своєї боротьби за Незалежність України єдине, що у неї залишилося – власне життя.

Путінський режим чітко усвідомлює – Надія ніколи не здасться і не скориться, навіть у разі смертельної небезпеки.

Україна має вже сьогодні чітко заявити про припинення усіх переговорів із Росією у будь-яких форматах та про свою готовність до повного розриву дипломатичних стосунків із Російською Федерацією.

Ми, депутати Рівне нської обласної ради, закликаємо керівництво держави офіційно повідомити усі посольства іноземних країн, у першу чергу США та ЄС, що Україна виходить з Мінського процесу та відмовляється сідати за стіл переговорів з Росією у будь-яких інших форматах до звільнення Надії Савченко та інших політичних в’язнів з-за ґрат і повернення їх в Україну.

Необхідно категорично заявити, що можлива загибель Надії Савченко за ґратами в Росії призведе до повного розриву дипломатичних стосунків та відкликання послів з усіма відповідними наслідками.

Україна має стати на захист свого Героя!

Свободу Надії Савченко!

Текст звернення опублікували на сайті Рівне нської обласної ради.