На п’ятій сесії обласної ради депутати одноголосно (за – 49, утримались – 0, не голосували – 0) підтримали проект рішення «Про щорічний обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад».

На підтримку конкурсу з бюджету області виділили 450 тисяч гривень.

Зокрема, було внесено зміни до Положення про щорічний обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, що надасть можливість забезпечити прискорення позитивних соціально-економічних наслідків для територіальних громад у різних сферах розвитку місцевого самоврядування, особливо на рівні сіл та селищ та сприятиме залученню місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до впровадження проектів розвитку територіальних громад.

Також у зв’язку із кадровими змінами оновлено склад Конкурсної ради, яка здійснює загальне керівництво щодо організації та проведення конкурсу, а також визначає його переможців.

Нагадаємо, що фонд конкурсу формується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування заходів з проведення конкурсів, організаційну та фінансову підтримку реалізації проектів розвитку територіальних громад – переможців конкурсу, реалізації проектів у відповідному бюджетному періоді, та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.