Рівненщина стає ближчою до Європи. Принаймні у частині сплати за блакитне паливо. Вже незабаром плата за газ буде розділена на дві частини: населення має сплачувати за спожите благо та окремо за користування газотранспортною системою. Це дозволить кожному споживачу вільно обирати постачальника та зменшити розмір платежу в зимовий період. Детальніше про зміни - далі у сюжеті.

На Рівне нщині , як і по всій країні, плату за спожитий газ відокремлять від плати за транспортування та розподіл блакитного палива. Витрати на транспортування складають приблизно 10 відсотків від загальних платежів. Тож узимку, із ростом обсягів споживання газу зростає і вартість доставки блакитного палива.

Перехід на нові правила нарахування передбачається з квітня 2016 року. Між тим, нині у ПАТ «Рівне газ» за ініціативою Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проводиться анонімне опитування серед споживачів газу щодо запровадження змін у системі нарахування та оплати за газ для населення. Заповнити анкету рівненчани можуть на сайті підприємстві, у контакт центрі компанії та її структурних підрозділах до 18 березня поточного року.

Практика окремої оплати за послугу та її доставку впроваджена у більшості країн Євросоюзу. Це дозволяє незалежним постачальникам конкурувати між собою, створювати привабливі умови для споживачів та позбавляє газотранспортні компанії можливості впливу на вибір постачальника.