Тринадцяти тисяч гривень позбулася 52-річна жителька села Городище, що на Березнівщині. Схованку жінки в погребі запримітила квартирантка, яка за вечір встигла потратити чи не всю суму, а вже наступного дня давала пояснення працівникам поліції.

Потерпіла та її матір проживали поруч. Свої заощадження і пенсію неньки жителька Березнівщини ховала у погребі в обійсті останньої. Та, коли спустилася туди за консервацією, не виявила півлітрової банки, в якій зберігалися 13 тисяч гривень. За допомогою одразу звернулася до поліції.

У результаті проведених оперативних і розшукових заходів працівники карного розшуку Березнівського відділення поліції встановили особу зловмисниці. Нею виявилася 18-річна квартирантка, студентка одного з навчальних закладів райцентру. Дівчина родом із Городища, але залишилася сиротою, тож у матері потерпілої винаймала кімнату і запримітила, як донька господині понесла отриману пенсію у погреб. Увечері, дочекавшись, коли всі заснули, викрала тринадцять тисяч гривень заощаджень, які за ніч майже всі потратила на таксі та розваги. Як з'ясувалося, дівчина вже мала проблеми із Законом. Матеріали кримінального провадження за фактом крадіжки грошей з банківської картки у її подруги наразі скеровані на розгляд суду.

Тепер за фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення зловмисниці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Відповідно до санкції статті їй загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic