Не звернення, а вимога. Саме так означили документ, який сьогодні винесли на розгляд Рівненської міської ради депутати від фракції "Батьківщини". І стосувався він не аби-кого, а Надії Савченко. Інакше, пропонують розірвати будь-які дипломатичні стосунки з Російською Федерацією та вийти з Мінського процесу. Та не всі депутати відразу на це погодились.

Відстояти до кінця справжнього Героя України - Надію Савченко або розірвати будь-які дипломатичні стосунки з Російською Федерацію. Таку вимогу до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної ради озвучила сьогодні на сесії Рівне ради голова фракції ВО "Батьківщина" у Рівне раді Галина Кульчинська.

Та така категоричність дещо збентежила депутатів. Тож просили дещо пом'якшити текст, особливо ту частину, де мова йде про вихід з Мінського процесу. Та депутати-ініціатори наполягали на своєму: аби голосували саме за запропонований текст. Бо ж під такою редакцією партійці збирають підписи рівнян на майдані Незалежності. Мовляв, якщо люди не бояться підтримати такий категоричний текст, то чого ж боятися депутатам.

За словами Галини Кульчинської, якщо Надію Савченко вважають символом України, то й українцям треба боротися за цей символ до кінця.