Щоб зробити рахунок за газ зрозумілим і прозорим для споживача, пропонується в ньому вказувати окремо вартість спожитого газу і плату за його транспортування. "Рівнегаз" запрошує споживачів газу ((https://docs.google.com/viewer?url=https://104.ua/ua/files/11069)(ознайомитися з детальною інформацією (від регулятора НКРЕКП) )) щодо цього та відповісти на запитання.

ПАТ «Рівне газ» за ініціативою НКРЕКП проводить опитування серед споживачів газу, по всій Україні, щодо запровадження змін у системі нарахування та оплати за газ для населення. Мета опитування - вивчення думки побутових споживачів газу (населення) про перехід на систему абонентської плати за послуги з транспортування газу.

Перехід на нові правила нарахування передбачається з квітня 2016 року (відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №2494 від 30.09.15). Зокрема плата за газ буде розділена на дві частини: окремо вартість спожитого газу і плата за користування газотранспортною системою.

Плата за користування газотранспортною системою – фіксований щомісячний платіж, розмір якого встановлюється державним органом (НКРЕКП) залежно від того, які газові прилади і лічильник наявні у споживача. Завдяки фіксованій платі, взимку, коли зростає обсяг споживання газу, споживачі платитимуть менше.

Про це повідомляє "Рівне газ"