На місце скоєння злочину чи можливого кримінального правопорушення у складі слідчо-оперативної групи завжди виїжджає експерт і за потреби криміналістична лабораторія. Саме завдяки експертам на Рівненщині з початку року вдалося встановити чотирьох загиблих осіб. Зокрема, особу жінки, яку виявили на березі Усті у Рівному.

Мертву жінку в стані майже повного замерзання виявили на початку лютого цьогоріч поблизу річки Устя у Рівному.

У зв’язку з частковою муміфікацією тіла, за поверхневим оглядом приблизний вік фахівцям встановити не вдалось. Видимих тілесних ушкоджень на доступних для огляду ділянках тіла судово-медичним експертом також виявлено не було.



pic

У першу чергу, правоохоронцям потрібно було встановити особу загиблої та будь-яку інформацію про події. Для цього залучили криміналістичну лабораторію у складі групи фахівців Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Правоохоронці змогли частково провести дактилоскопіювання та направити складену дактилокарту до Рівне нського НДЕКЦ МВС України для перевірки за відповідним обліком.

Експерти провели перевірку за дактилоскопічними обліками з використанням автоматизованої дактилоскопічної ідентифікаційної системи «ДАКТО – 2000». В результаті встановили співпадіння відбитків загиблої особи та відбитків пальців рук 43-річної рівнянки.

Про це інформує Рівне нський НДЕКЦ МВС України