6 березня завершився третій кваліфікаційний турнір новоствореної професійної ліги Європи з гри го. Ліга існує лише третій рік. За цей короткий час до ліги були відібрані чотири найсильніші гравці Європи. До участі у турнірі були допущені 16 найсильніших аматорів гри го в Європі. Серед них були й Рівненські два спортсмени: майстри спорту України міжнародного класу Андрій Кравець та Артем Качановський.

Вони обидва навчились грати в го в Школі інтелектуальних видів спорту Рівне нського міського Палацу дітей та молоді і надалі на всіх змаганнях вони виступають під символікою рівненської школи го. Захищаючи честь України, хлопці постійно акцентують увагу, що вони не просто українці, що вони з Рівного і що вони продовжують бути вихованцями групи спортивної майстерності Школи інтелектуальних видів спорту.

Про Україну і розвиток го в Україні було дуже багато розмов. Під час партії проводились бліц-опитування на переможця, проводились дискусії та суперечки про те, хто ж з них найдостойніший. Врешті-решт партія завершилась і всі дізнались ім’я переможця. Ним став наш Артем Качановський.



pic

Європейська професійна ліга поповнилась ще одним (п’ятим) майстром гри го, а українське го збагатіло на свого першого європейського професіонала з гри го. Це сталось вперше в історії го в Україні.

Ще варто нагадати, що саме Артем Качановський у 2013 році став бронзовим призером чемпіонату Світу з го. За всю історію світового го європейці лише два рази виходили на такий високий рівень. Перший раз це було у 1991 році. Тоді спортсмен з Нідерландів Рональд Шлемпер, який тривалий час навчався в Японії і студіював у професійних майстрів го Японії, вперше піднявся на третій щабель світового чемпіонату з гри го.

Про це повідомили на сторінці ПДМу у мережі Фейсбук