Це питання часто звучало на останньому пленарному засіданні сесії Рівнеради. Незважаючи на те, що юрист фірми забудовника показав всі необхідні документи і дозволи на будівництво, окремі громадські активісти чомусь залишились незадоволеними.

Ще кілька місяців тому на цьому місці був справжнісінькій смітник. І нікому до нього не було діла. А це між іншим центр Рівного а саме вулиця Толстого. Проте як тільки тут з'явилися будівельники одразу почалася якась незрозуміла активність. В основному місцевих архітекторів, яких чомусь не влаштовував майбутній зовнішній вигляд міста. Проте вони мабуть забули, що ще зовсім нещодавно тут була занедбана стоянка.

Крім того лунають закиди що мовляв нове будівництво поблизу краєзнавчого музею власне завалить сам музей. Проте головний інженер проекту запевняє, будівлю зводитимуть за новітньою технологією.

Проте основне питання яке виникло в активістів чи є у забудовників дозвіл від Міністерства культури. Адже за версією окремих представників громадськості будівництво ведеться на територію культурної спадщини міста. Але і міністерство культури підтвердило законність спорудження будинку.

Микола Сміховський запевняє - усі необхідні документи, погодження та акти на будівництво у фірми-забудовника є. Проте очевидно комусь дуже вигідно переносити питання з площини законності в площину громадських слухань де в ситуації вже розбиратимуться вже не спеціалісти в будівельній галузі.