На Майдані Незалежності в Києві кількасот активістів мітингують на підтримку затриманої в РФ української льотчиці, депутата Надії Савченко, повідомляє ресурс ((http://www.hromadske.tv/society/na-maidani-nezalezhnosti-mitinguyut-na-pidtrimku-s/)(Hromadske.tv))

Активісти тримають плакати з написом #FreeSavchenko і «Свободу Надії Савченко». Натовп скандує «верніть доньку Україні». На мітингу присутні матір та сестра Надії Савченко.З трибуни лунають заклики звільнити Савченко з в'язниці у Ростовській області та притягти до відоповідальності винних у її затриманні.

Також заходи на підтримку Савченко проходять і в інших містах України. У Харкові активісти мітингують під пам'ятником Тарасу Шевченку.Кілька десятків активістів у Одесі також зібралися висловити підтримку Савченко. Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області РФ не дав Надії Савченко виступити із залючним словом і переніс засідання на 9 березня.

У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав, і розпочинає сухе голодування. При цьому, адвокати не змогли відмовити Савченко від сухого голодування.

pic