Жителька Здолбунова віддала шахраям дві тисячі гривень на лікування сина, який нібито потрапив в дорожньо-транспортну пригоду.

До поліції надійшло повідомлення від 39-річної онуки, що на мобільний телефон бабусі зателефонував невідомий та повідомив, що її син потрапив в ДТП і на його лікування потрібні гроші. Налякана жінка дістала всі свої заощадження та перерахувала кошти через термінал на вказаний зловмисником рахунок.

Згодом, коли зателефонувала синові, зрозуміла, що потрапила на гачок шахраїв. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу у розмірі 850 гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Правоохоронці застерігають, аби не стати черговою жертвою шахраїв не варто робити поспішних вчинків. У разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку, заміни чи здійснення будь-яких інших операцій з грішми, звертатися до поліції.

Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області