Надбання Валерія Курінського в РІвненській обласній бібліотеці.

Валерій Курінский – ім’я достатньо відоме в Україні і на пострадянському просторі. Український філолог, філософ, поет, композитор, перекладач, автор методики вивчення іноземних мов, творець системи самоосвіти та розвитку особистості.

Він народився в Києві. У дитинстві під час Другої світової війни потрапив разом з сім'єю в концтабір недалеко від Відня. Після закінчення війни, в 1945 році, його батьки і старший брат були повторно заарештовані і потрапили в заточення, але вже в СРСР. Екстерном закінчив школу. Здобув вищу музичну освіту в Київській консерваторії.

Написав ряд книг і статей, що викладають оригінальну систему самоосвіти та вивчення мов. Школа Валерія Курінського отримала назву «Постпсіхологія». В останні роки Курінський віддає перевагу створенню музичних творів (понад 200 симфоній і десятки мініатюр для симфонічного оркестру). Віе є автором понад 5000 сонетів російською, українською, англійською мовами.

До бібліотеки надійшла колекція книжок Валерія Курінського, подарована його дружиною, журналістом київської газети «День», Лесею Шаповал, за що ми їй уклінно вдячні, бо ці твори сьогодні стають дійсно цінним надбанням для кожної бібліотеки. Такі добрі і милосердні справи завжди високо цінуються суспільством і впевнені, що кожна з книжок знайде в нашій бібліотеці свого читача.

Про це повідомляє Рівне нська обласна бібліотека

pic