Біжи, Рівне, біжи. Найдешевший та найдоступніший вид спорту популяризують у Рівному не аби хто, а самі майстри спорту, чемпіони Європи та учасники Олімпійських ігор. За кордоном їх знають та впізнають частіше, ніж у рідному Рівному. Рівненські легкоатлети зуміли дістатись світових п'єдесталів, попри відсутність у Рівному спортивної інфраструктури. Тепер вони готові ділитись досвідом з рівнянами - як - спеціальний репортаж Наталки Гусарук.

У 21 рік рівнянка Наталія Прищепа - майстер спорту міжнародного класу, Чемпіонка Юніорського чемпіонату Європи, срібна призерка молодіжного Чемпіонату Європи - і це лише короткий перелік усіх спортивних здобутків видатної спортсменки. Не менше перемог і в інших рівненських легкоатлетів.

Вадим Слободенюк, Ольга Земляк, Ольга Котовська, Світлана Станко. Увесь світ чув їхні прізвища. А стяг України піднімався над європейськими стадіонами. За кордоном їх впізнають, а в рідному місті навіть не бачать, бо тут спортсменам ніде тренуватись.

Найвідоміший стадіон у Рівному зараз справді у плачевному стані. Його реконструкцію розпочали ще років десять тому. Та робота просувається поволі. І хоча умови не з найкращих, тут влаштовують загальноміські спортивні змагання і тренуються рівняни.

Схожі обіцянки не рік чули і чемпіони-легкоатлети. Зрештою, вирішили боротись за здоров'я рівнян власними силами. Адже сучасне покоління залежить від техніки та мало рухається.

Читайте також: Рівняни, почніть бігати! - чемпіони створили клуб бігу Rivne Running Club [ФОТО]

Усі разом чемпіони створили у Рівному клуб бігу - Rivne Running Club. Ініціатори планують, що у місті професійні тренери проводитимуть регулярні заняття з бігу. Прийти сюди зможе кожен охочий. А легкоатлети-чемпіони за можливості будуть проводити тренування та ділитись досвідом і порадами з бігунами-аматорами. Все це чемпіони роблять з однією місією - зробити людей здоровими. Адже впевнені - у Рівному чимало перспективної талановитої молоді, якій потрібні підтримка та стимул.

Для початку потрібно зовсім не багато - зручний спортивний одяг та бажання. А вже 19 березня у Рівному відбудеться перше заняття Рівне нського клубу бігу.