Чоловік знаходив продавців мопедів на популярних спеціалізованих сайтах, домовлявся про зустріч, щоб придбати мопед, мотоцикл чи скутер. А потім, під час випробовування двоколісного зникав у невідомому напрямку. Орудував у Рівненській, Волинській, Тернопільській, Івано-Франківській областях. Затримали його рівненські оперативники і взяли під варту. До скількох викрадень транспортних засобів він причетний ще рахують.

Рівнянин Андрій з ностальгією роздивляється світлини свого залізного коня. Бо від мотоцикла у хлопця лишились тільки фотографії. Восени 2014 він схотів продати його за 600 доларів, на запчастини. Оголошення виклав на відомий сайт мотосейл. Невдовзі знайшовся і покупець, назвався Романом. Він готовий був приїхати у Рівне на оглядини мотоцикла. Під супермаркет на Макарова приїхав з чоловіком, з яким і роздивлялись мотоцикла.

За години півтори хлопець дізнався, що за такою ж схемою без мотоцикла залишився і його знайомий зі Здолбунова. Зустрічався він з цим же покупцем біля сусіднього супермаркету, Правда приїхав уже з іншим таксистом. Андрій оголосив такий собі розшук зловмисника у соцмережах і був вражений кількістю фактів крадіжок, про які згадували користувачі.

Та недавно правоохоронці затримали 34-річного киянина Руслана. Він ще торік та аналогічною схемою вкрав у рівнянина скутера «BMW С 600».

Після затримання пояснювати свої дії він відмовився, втім Руслана упізнали його ж жертви із Рівного та Великої Омеляни.

Впізнав зловмисника і Андрій, коли того якраз виводили із суду. Чоловіку тоді обирали міру запобіжного заходу. Тож хлопець вирішив, що справа не марна і звернувся до правоохоронців.

Втім рівняин додає, що наймовірніше, киянин мав стільників. Бо на краденому транспорті виїжджав на обіздну, де його очевидно чекали. Поки ж підозрюваний один і покарають чоловіка за серію незаконних заволодінь мототранспортом, які він вчиняв за однаковою схемою.

Він до речі під час махінацій працював у столиці, був сумлінним працівником автомийки. Але про волю у разі доведення його вини чоловік може забути на років так п’ять-вісім.