"Легка атлетика - королева спорту" - так говорить майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор, рівнянин Вадим Слободенюк. Він та ще четверо чемпіонів-легкоатлетів взялись за популяризацію бігу у Рівному. Що придумали рівненські чемпіони, щоб зробити рівнян здоровими та сильними - дізнавались журналісти Rivne1.tv.

Кращі бігуни Рівне нщини та України ініціювали створення Rivne Running Club (Рівне нського клубу бігу). Як розповіла Чемпіонка Європи в естафеті 4х400м, срібна призерка Кубку Світу 4х400м у Марракеші Ольга Земляк, такі клуби популярні за кордоном.

Професійні легкоатлети Ольга Земляк, Ольга Котовська, Наталія Прищепа, Вадим Слободенюк, Світлана Станко та кандидат у майстри спорту, журналіст Сергій Ющишин вирішили популяризувати біг у Рівному.



pic

Бігати - корисно. Про це запевняють усі спортсмени. А Вадим Слободенюк ще й додав - "Усі дівчата хочуть бути стрункими та гарними. Так от - біг - це саме те, що вам потрібно".

Майстер спорту міжнародного класу, Переможниця Варшавського марафону Світлана Станко говорить - "Для бігу не потрібно значних витрат - просто одягніть і взуйте те, у чому вам зручно, і можете бігати".

Організатори Клубу впевнені, Рівне - нічим не гірше місто від інших. Так, у Києві проводять багатотисячні пробіги, марафони та напівмарафони. Наше ж місто можна назвати столицею стаєрського бігу.

pic

Не з чужих слів рівненські легкоатлети знають, на скільки важливо залучати молоде покоління до занять спортом. До прикладу, Вадим Слободенюк і сам змушує свого 16-річного сина замість сидіння перед компютером вийти на вулицю та відпочити на свіжому повітрі. Чемпіонка Юніорського Чемпіонату Європи Наталія Прищепа залучає до здорового способу життя своїх племінників "Вже через 15 хвилин він стукає у двері і просить "Можна вже додому".

pic

"Як зберегти здоров'я? - Почніть бігати!" - наголошують ініціатори створення Клубу бігу.

Своїм завданням вони визначили не стільки залучити рівнян та гостей міста до самого клубу, скільки до самих занять бігом - "Замінити пасивність та залежність від комп'ютернтих ігор, телебачення та цифрових засобів комунікації - активностям та біговою культурою".

У рамках Rivne Running Club проводитимуть по чотири заняття на тиждень - у понеділок, середу, п'ятницю (о 19.00) та суботу чи неділю ( 10.00 або 13.00)

Заняття проводитимуть у спортивних залах та на свіжому повітрі - залежно від погоди.

З учасниками Клубу працюватимуть професійні тренери. Коли буде можливість, займатись з бігунами-любителями будуть і наші чемпіони. У такий спосіб вони підтримуватимуть перспективну молодь області.



pic

Організатори Rivne Running Club планують проводити міні-змагання з бігу, масові пробіги у Рівному (Пробіг Патріота, Пробіг під Покровом, Пробіг Святого Миколая).

До участі у Клубі запрошують усіх охочих. Перше тренування відбудеться вже 19 березня. Вже відомо, що не всі чемпіони зможуть прийти на це заняття. Але пообіцяли, що за кожної можливості будуть проводити майстер-класи та розповідати рівнянам, як правильно бігати.



pic

Звісно, виховання спортивної молоді не можливе без відповідної інфраструктури у місті. До прикладу, кілька років тому Ольга Земляк змушена була покинути Рівне , щоб займатись спортом. В один голос спортсмени говорять - хороших місць для бігу у Рівному катма. Та й бігають дуже мало людей - на пробіжках у гідропарку наші чемпіони легко помічають "новеньких" бігунів.

Легкоатлети надіються, що у Рівному нарешті з'являться відповідні бігові доріжки та місця для занять спортом. А перспективна молодь Рівного завоює не один світовий п'єдестал.