Інспектори Рівненського районного відділення поліції провели урок права для учнів 9-11 класів Шпанівсього НВК. Поліцейські роз'яснили їм норми законодавства та застерегли школярів від порушень громадського порядку, вживання тютюну та слабоалкогольних напоїв, за які передбачена адміністративну відповідальність.

— Мета нашого візиту — донести інформацію про кримінальну та адміністративну відповідальність, яку можуть нести діти у віці від 14 до 18 років, — зазначила інспектор Рівне нського районного відділення поліції Наталія Давидюк. — Досить часто діти потрапляють під негативний вплив однолітків і йдуть на скоєння злочину, вживають спиртні напої і курять. Крім того, в області зафіксовані випадки вчинення і тяжких злочинів неповнолітніми.

Інспектор Рівне нського районного відділення поліції Роман Денеко звернув увагу неповнолітніх на наслідки вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління, а також застеріг від небезпеки спілкування із незнайомими людьми через мережу Інтернет та на вулиці.

— Майже у всіх випадках відповідальність до 18 років за вас несуть батьки, — наголосив старший інспектор Рівне нського районного відділення поліції Іван Мошкун. — Як правило, це неприємна процедура для батьків і для вас. Крім того, необхідно пам’ятати про обмеження перебування у розважальних закладах після 22 години.

Жвавим було обговорення правопорушень, вчинених самими дітьми так і відносно них. До таких правопорушень відносяться крадіжки, грабежі, шахрайства, зокрема виманювання та викрадання мобільних телефонів, грошей та інших цінних речей.

pic

Школярі не тільки слухали, а й активно брали участь у бесіді та ставили запитання, відповіді на які вони хотіли отримати від працівників поліції. А цікавило підлітків, як поводитись та діяти в тій чи іншій ситуації, чи є неповнолітні відповідальними за свої проступки. На все вони отримали змістовну та фахову відповідь від професіоналів, за що щиро подякували правоохоронцям.

У дітях - запорука нашого особистого щастя та здійснення мрій. Саме на них ми покладаємо надії, і тому маємо вчити жити по правді і по Закону.

Про це повідомив відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic