З цілим арсеналом боєприпасів поранений рівнянин повернувся в обласний центр ще у 2014-му. Минулоріч погорів на тому, що воєнні трофеї продавав. З АТО він привіз кілька сотень патронів, гранати та марихуану. Скільки тепер він відсидить за продаж такого добра – дивіться далі.

40-річний рівнянин Валерій із зони антитерористичної операції повернуся у жовтні 2014-го. Там доброволець батальйону"Свята Марія" отримав поранення, відтак його направили на лікування у Рівне нську міську лікарню. Як виявилося з АТО чоловік привіз трофеї, на яких згодом вирішив заробити. На збуті гранат та бойових патронів його затримали у березні минулого року. Чималий запас боєприпасів знайшли і вдома у Валерія.

Справу, порушену за матеріалами СБУ в області розглядав міський суд. Там і з’ясувалось, що ще у січні поблизу свого будинку на вул. 6 Гвардійській рівнянин продав гранату Ф-1, 90 бойових патронів до автомата Калашнікова АК -74 за 1340 гривень. За три дні на іншій оборудці розжився на 800 гривень, за які покупець отримав від Валерія 120 бойових патронів. А вже 9 березня за 9, 5 тисяч гривень чоловік продав "покупцю" дві і гранати РГД-5 та гранатомет "НЕТТО". Того ж дня в його квартирі на 6-ій Гвардійській оперативники знайшли 94 бойові патрони, сигнальну ракету, пневматичний пістолет та 50 грамів канабісу.

Усе добро чоловік зберігав у дивані і рідні про такі трофеї Валерія не знали. У листопаді минуло річ рівненський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні, порушеному одразу за трьома статтями - за незаконне придбання, зберігання та збут бойових припасів, вибухових пристроїв та небезпечного наркотичного засобу та незаконне придбання, зберігання наркотиків, вчинене повторно. Суд призначив покарання у виді 3,5 років позбавлення волі.

Валерій свою вину визнав, втім подав апеляцію. І лише нещодавно Апеляційний суд залишив рішення міського суду без змін. Отож за те, що приторговував боєприпасами чоловік на три з половиною роки сяде за грати.