У жовтні торік 32-річний рівнянин вирішив продати свій скутер марки «BMW С 600» через оголошення на сайті. Покупець не забарився. Та, перевіряючи нібито технічний стан двоколісного, зник на ньому у невідомому напрямку.

Оперативники Рівне нського відділу поліції розшукали та затримали зловмисника зі столиці, на рахунку якого незаконні заволодіння мототранспортом не лише на території Рівне нщини.

Покупець приїхав у Рівне за скутером із іншого міста та домовився із таксистом, аби той допоміг у торзі. Та перед купівлею двоколісного, попросив випробувальну поїздку, а в якості гарантії залишив на місці «купівлі-продажу» водія таксі, якого представив своїм родичем. Однак після «тест-драйву» скутера і слід простиг.

Слідчі оголосили зловмисника у розшук. У результаті проведених оперативних та розшукових заходів правоохоронці встановили його особу та затримали, доставивши до Рівне нського відділу поліції. Причетним до крадіжки виявився 34–річний киянин.

Чоловік від будь-яких пояснень відмовився. Але його впізнав не лише власник скутера, а й інші потерпілі в аналогічних злочинах, скоєних на вулиці Макарова Рівного, де той незаконно заволодів мотоциклом рівнянина «KTM Superduke 990», та у селі Велика Омеляна Рівне нського району, де місцевий мешканець позбувся квадроцикла «Polaris».

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, а суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

— За фактами незаконного заволодіння транспортним засобом відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського відділу поліції Василь Зелінський. — Житель Києва скоював аналогічні злочини на всій території України, зокрема такі факти вже встановлені у Волинській, Тернопільській, Івано-Франківській областях. Правоохоронці перевіряють його причетність до інших кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.