З першого березня жителі обласного центру, як і всієї країни за електроенергію в середньому сплачуватимуть на 25 відсотків більше. Це вже третє підняття тарифів на таке благо цивілізації, однак не останнє. Чому цифри у квитанціях зростають та коли це закінчиться - далі.

Рівняни за світло в середньому платитимуть на 25 відсотків більше. З 1 березня розпочався третій етап поступового підвищення тарифів на електроенергію. Дворічний графік ще в лютому 2015 року затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. На місцях лише виконують повноваження.

З 1 березня 2016 року для населення 1 кіловат на годину обійдеться у 57 копійок при загальному споживанні до 100 кВт/год. на місяць, а при споживанні понад 100 кВт/год. - у 99 копійок. Якщо більше 600 кВт/год., то за 1 кВт/год. доведеться платити вже 1,56 грн. Таке поетапне подорожчання має призвести до економічно- обгрунтованого тарифу для електроенергії.

Хоча усе насамперед залежатиме від стрибків курсу долара, говорить експерт. А він, як свідчить історія не завжди передбачуваний.