Досі використовуєш студентський лише для того, щоб похизуватись перед друзями, що все-таки вчишся у ВНЗ? Тоді ти потрапив туди, читай далі і ти дізнаєшся: як заощаджувати кошти і виїхати за кордон з допомогою студентського квитка.

Вступивши до університету чи училища, кожен студент має отримати так зване «посвідчення» - студентський квиток. Отримавши квиток і запостивши його фото в соціальні мережі, як доказ того, що ти студент, часто виникає запитання: «І що далі?». А все дуже просто, студентський квиток надає тобі безліч можливостей, якими потрібно обов’язково користуватись.

Перше - це надання пільг. Пільговий проїзд у залізничному транспорті становлять 50 % від вартості квитка . Порада: через профкоми можна оформити студентський проїзний також на автобус, метро, трамвай і троллейбус, який зменшує вартість до 50%.

Знижки студенти можуть отримати і в державних установах у сфері культури, до прикладу в музеях. У деяких розважальних центрах та торгівельних компаніях також йдуть на поступки студентам. Особливо пропонують знижки студентам кінотеатри.



pic

Щоб отримувати такі ж привілеї за кордоном, потрібно мати міжнародне посвідчення студента – міжнародна студентська картка ISIC. Окрім того, що вона є посвідченням особи студента, це ще дисконтна карта, за якою надаються знижки більш ніж в 40 тисячах компаній (переліт, харчування, відвідування музеїв і багато іншого). Важливо зазначити, вона є дійсною у 120 країнах, і для її отримання одним із потрібних документів є студентський квиток.

Тепер ви знаєте, як можна використовувати студентський за призначенням.