Собаки у великому місті. У Рівному нестача спеціальних місць для вигулу домашніх улюбленців. Згідно правил утримання домашніх тварин такі місця мають бути. А у реалії їх замінюють дитячі майданчики. На яких ділянках можна законно вигулювати своїх домашніх улюбленців, та чи з'являться у Рівному місця для вигулу чотирилапих найближчим часом - більше у спеціальному репортажі Юлії Павленко.

Рівнянин В'ячеслав Середюк щодня вигулює шестимісячне цуценя породи хаски Кокамей поблизу парку "Хімік" на цій необгородженій території. Запевняє, якби місце обгородили, жителі мікрорайону самі б могли доглядати за територією та прибирати за своїми улюбленцями.

Чоловік розповідає, жителі мікрорайону Ювілейний вже неодноразово просили облаштувати в парку "Хімік" місце для вигулу домашніх улюбленців. Однак, віз і нині там.

Нестача спеціальних місць для вигулу собак - це питання не лише безпеки інших городян, а й естетична проблема, переконана рівнянка Людмила Савонькіна-Слободенюк. Жінка каже: втомилася спостерігати, як дитячі майданчики перетворюються на туалети для чиїхось домашніх улюбленців. Однодумців об'єднала у групі «Рівне ! Зупинимо Свинство Власників Собак!» у соцмережі. Тут закликає публікувати фото недобросовісних жителів, які не слідкують за своїми чотирилапими друзями.

Рівнянка переконана, результати експерименту побачимо не скоро. Запевняє, на це потрібен час, виховання суспільства, або ж дуже високі штрафи.

Наче у підтримку такої ініціативи звучать і правила утримання домашніх тварин прийняті у Рівному. Згідно з цим документом, основна відповідальність за чотирилапих покладається на його власника.

Міські комунальники переконують: самі не проти влаштувати спеціальні місця. Важливо зрозуміти - де вони найнеобхідніші. Тож звернулося до громадських зоозахисних організацій з проханням надати свої пропозиції щодо розташування таких майданчиків у місті.

Та навіть попри реакцію зоозахисників та самих рівнян питання так і зависло в повітрі. Та й про виділення коштів на це мова поки не йде. Тож лишається сподіватися лише на свідомість самих собаководів, які і за твариною під час прогулянки слідкуватимуть, за необхідності і приберуть за нею, аби місто у вбиральню не перетворювалось. В'ячеслав каже: прибирати за своїм собакою не соромиться. А от іншим - до Європи ще далеко.